A Dolomitok csodái

2019.04-29 - 05.02.   4 nap / 3éj

Utazás:  komfortos autóbusszal
Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Program:
 
1. nap    Indulás Tatáról a kora reggeli órákban (05:30), folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Látogatás a hegyek között megbúvó hangulatos Pieve di Cadore-ban, ahol Tiziano szülőházát tekintjük meg. Tovább utazás Belluno szép fekvésű városába, séta az óváros díszes épületei között. Este szállások elfoglalása Levico Termeben. (740 km)

2. nap    Utazás Dél-Tirol fővárosába, Bolzanoba. Ismerkedés a várossal (Dóm, Dominikánusok Temploma, Laubengasse stb.). Ezután ellátogatunk a Merano melletti Trauttmansdorff kastély 12 hektáron elterülő kert együttesében. A séta során rendkívül változatos mediterrán és egzotikus növényvilágban gyönyörködhetünk. Délután séta az elegáns üdülővárosban, Meranoban mely ún. szubalpin éghajlatáról nevezetes. Északról hatalmas hegyek védik, a déli nyitott völgyön keresztül viszont akadálytalanul érkezhet a meleg levegő Itáliából. Meran városa fölött emelkedik Tirol falu vára, mely a tartománynak is a nevet adta. Séta a faluban, majd továbbutazás az Etsch folyó völgyében. (212 km)

3. nap    Utazás Malcesine festői kisvárosába, szabadprogram keretén belül ismerkedünk az óváros zeg-zugos utcáival, majd  kabinos felvonóval a Monte Baldo 2200 méteres csúcsára jutunk fel, ahonnan a Garda-tóra nyíló páratlan kilátásban gyönyörködhetünk. Útban a szállásunk felé látogatás Trento városában. Séta a középkori épületek közt és a hangulatos sikátorokban, de érdemes benéznünk egy tipikus olasz fagylaltozóba is. (330 km)

4. nap    Délelőtt lenyűgöző tájakon keresztül jutunk el a Dolomitok királynőjéhez, Cortinad'Ampezzoba, a környék legfestőibb üdülőhelyére, ami az 1956-os téli Olimpiának adott helyet. Délután haza indulás. Érkezés Tatára a késő éjszakai órákban (800 km)

Elhelyezés: 3*-os szállodában, kétágyas szobákban

Részvételi díj:  90.000 Ft/fő ,
mely tartalmazza a közlekedés, az elhelyezés költségét és az idegenvezetés díját!

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőket, az útlemondási- és utasbiztosítást!
A Dolomitok csodái A Dolomitok csodái A Dolomitok csodái A Dolomitok csodái A Dolomitok csodái A Dolomitok csodái A Dolomitok csodái A Dolomitok csodái A Dolomitok csodái